sunnuntai 25. tammikuuta 2015

Viiden vuoden menot lisätty blogiin

Lisäsin Menot-sivun. Laitoin sinne aluksi viiden edellisen vuoden menot. Nämä vuodet ovat vertailukelpoisia keskenään. Vuonna 2009 menimme naimisiin ja ostimme nykyisen asuntomme. Vuodesta 2010 lähtien taloudellinen tilanne on pysynyt vakaana ja rahaa on voinut käyttää melkein "mihin haluaa". Valintojen maailma mihin rahansa kuluttaa.

Jotta pääsen edes joskus tavoitteeseen olla taloudellisesti riippumaton, kukkaron nyörejä tarvitsee tarkastella kriittisesti. Eli miettiä tarvitsenko jotain uutta/käytettyä tai ehkäpä tällä kertaa yhtään mitään.

Asumismenot ovat pysyneet kurissa leutojen talvien ansiosta. Ei pakolliset asumiseen liittyvät kulut ovat olleet laskussa, koska asuntomme alkaa olemaan mieleiseksi laitettu. Autoilun kokonaiskuluja rasitti autolaina vuosina 2010-2013. Ensimmäinen lapsi tuli vuonna 2012, mutta kuluja alkoi tulemaan jo 2011. Lehtiä olen tilannut vähän, netti on pysynyt samassa. Puhelinliittymän on maksanut työnantaja vuodesta 2010 lähtien. Ruokakulut ovat noususuunnassa, tähän vaikuttaa perheen kasvu ja osittain luomuruuan runsaampi käyttö.

Kerättyä dataa löytyisi vuodesta 2003 lähtien, ehkäpä lisään nämäkin jonain päivänä.

2 kommenttia:

  1. Moro! Lukaisin blogisi läpi ja hyvää tekstiä on aina mukava lukea. Tosin ulkoasu voisi olla vähän enemmän silmää miellyttävä. Itse suosittelen lämpimästä valkoista taustaa, tämä ruskea saa silmät kieroon :)

    VastaaPoista
  2. Mukavaa saada ensimmäinen kommentti tänne :) Ulkoasua ei ole paljon tuunattu. Pohja voisi tosiaan olla valkoinen. Kuvien kanssa myös selkeämpi.

    VastaaPoista