keskiviikko 11. tammikuuta 2017

Vuoden 2016 tavoitteiden toteuma ja 2017 tavoite

Vuodelle 2016 laitoin itselleni muutamia tavoitteita.
Ja näin niissä kävi..
 1. Säästöprosentti vähintään 20%. Saavutettu, säästöprosentti oli kokonaisuudessaan 31%. Euroina säästöön jäi hieman yli 11k. Laskin tähän myös sijoitusasunnon omarahoitusosuuden.
 2. Joustava hoitoraha nelipäiväisellä työviikolla. Hylätty, tosin lyhensin työviikkoa syksyn aikana lomarahavapailla sekä liukumilla. Mutta tämän vuoden alusta olen ollut 80%:lla. 
 3. Keskimääräinen kuukausikulu alle 1500e/kk. Hylätty, viime vuoden menot nousivat melkein 1600e/kk. Vuositulot eivät laskeneet, joten ei kulutustakaan tarvinut kytätä.
 4. Nordnet-salkun käteisposition kasvattaminen yli tonniin. Saavutettu, vuoden vaihteen yli salkussa oli käteistä melkein kolme tonnia, tosin johtui siitä että myin Telian osakkeet verojen minimoiseksi. Vuoden alussa ostin pienen position takaisin.
 5. Tulla paremmaksi puhujaksi. Neutraali, Juhana Torkin puhevalta-kirjat tuli luettua mutta käytäntö on jäänyt. Hyviä vinkkejä kirjoista kuitenkin löytyy.
 6. Nukkua riittävästi. Hylätty, vuosi 2016 oli raskas. Tästä myöhemmin oma juttunsa.
 7. Oppia tyhjentämään mieli niin halutessaan. Neutraali. Kirjallisuutta tuli luettua aiheesta ihan riittävästi. Teoria on tiedossa mutta käytäntö jäänyt vähälle.
Vuodelle 2017 asetan itselleni vain yhden tavoitteen: Säästöprosentti vähintään 20%. Tällä turvaan mahdollisuuteni saavuttaa ensin taloudellisen turvan (kattaa sijoitustuloilla elämän pakolliset menot) ja sitten myöhemmin taloudellinen riippumattomuuden (kattaa sijoitustuloilla elämän kaikki menot).

3 kommenttia:

 1. Pitäisi itsekin treenata tuota nukkumista.

  VastaaPoista
 2. Jos jo viime vuonna saavutit 20% säästöasteen niin eikö tälle vuodelle pitäisi loogisesti nostaa rimaa edes hieman, vaikkapa 22 tai 23%? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämän vuoden budjetti on tehty niin, että säästöprosentiksi tulee 21% jos säästän vain säännölliset kk-säästämiset. Olen laittanut budjettiin pelivaraa 100e/kk normaalin elämisen lisäksi (ns yllättäviin mielitekoihin). Nämä kun laittaa kaikki säästöön, niin prosentti onkin jo 25%. Lisäksi vuoden mittaan tulee tuloja joita en edes budjetoi, eli vuosibonukset, päivärahat ja kilometrikorvaukset. niin sitten ollaankin taas 30% paikkeilla :) Saa nähdä miten käy..

   Poista