lauantai 20. tammikuuta 2018

Vuosi 2017

Vuosi 2017 olisi voinut olla "tylsää ja varmaa" indeksiin sijoittamista ja vaikkapa ripauksella ulkomaanmatkaa, taikka ostamalla uudempaa peltilehmää, toisin kuitenkin kävi..

Viime vuosi meni vauhdilla. Vauhti tuntui vain kiihtyvän loppuvuoteen mentäessä. Alku oli kuitenkin harmaata. Tosin alkuvuoden (työ)uupumus helpotti työkuormaa vähentämällä, itselle asetettujen vaatimusten höllentämisellä sekä liikunnan lisäämisellä. Eli keskittymällä ihmisen perustarpeisiin. Keväällä elämä maistuikin jo mainiolta.

Kesä meni remontoidessa ja syksy jälleen kerran remontoidessa mutta eri osoitteessa. Remonttitavaraa tuli ostettua ahkerasti punaisella kortilla, ja tästä syystä Norwegianin CashPointteja tuli viime vuonna kerättyä yli 80e edestä (noin puolessa vuodessa). Jonkun reissun voisi tehdä tänä vuonna.

Kaiken kaikkiaan vuonna 2017 käytin rahaa enemmän kuin aikaisempina vuosina. Päivitetty menot sivu. Keskimääräinen kuukausikulu kipusi yli tonnin tavoitteesta. Lisäksi säästötavoitteestani (yli 20% tuloista) jäin todella kauas. Tavallaan säästöprosennti meni negatiiviseksi, mutta toisaalta taseessa tapahtui isoja asioita. Ensimmäinen omistusasunto muuttui sijoitusasunnoksi. Varallisuuden kasvu otti nopeamman vaihteen käyttöön.

Vuonna 2017 nettovarallisuus ei kasvanut juurikaan. Siitä huolehti verot ja kulut. Varainsiirtoveroa, myyntivoittoveroa, asunnon hankintakulua ja yms muutosta aiheutuvaa kulua kertyi liki kymppitonni. Lisäksi kahden asunnon remontointiin työkaluineen sain menemään toisen kymppitonnin. Lapset laitettiin yksityiseen päivähoitoon pariksi päivää viikossa. Päätös yksityisen hoitopaikan tuesta venyi ja venyi, joten maksoin vuonna 2017 tavallaan myös vuoden 2018 maksuja.

Menoja tarkastellessa yllätyin, että ruokaan ei mennyt juurikaan enempää kuin viime vuonna. Ehkäpä "halpuutus" hidasti hintojen nousua.

Autoilun kulut tippuivat, kiitos vakuutusbonusten vapautumisen ja auton joka ei ole kaivannut määräaikaishuoltoja kummempaa hoitoa. Yhden auton ylläpito on halvempaa kuin kahden. Olemme pärjänneet yhdellä autolla nyt lähes kaksi vuotta.

Kuntoilutavoite oli ja jäi. Kahden asunnon remontointi vei vähäisenkin vapaa-ajan. Lenkillä tuli käytyä liian vähän, mutta lähes aina kun keho sitä "vaati". Maratonin juokseminen kuitenkin vielä houkuttelisi.

3 kommenttia:

 1. Eikös se remontointi ole vähän niin kuin kuntoilua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu. Onhan se monesti fyysistä hommaa. Toimii myös laihdutukseen, kun ei ehdi syömään..

   Poista
  2. Juu. Onhan se monesti fyysistä hommaa. Toimii myös laihdutukseen, kun ei ehdi syömään..

   Poista