sunnuntai 16. marraskuuta 2014

Yhteenveto viikon isyysvapaasta, osa2

Viikko meni taas nopeasti. Suurimman osan ajasta tuli oltua lasten kanssa. Viikkoon sisältyi myös autojen renkaan vaihtoa ja pientä laittoa. Lisäksi tuli käytyä yhden yhdistyksen kokouksessa, sekä kaupassa muutamaan otteeseen ilman muksuja. Samalla tuli hommattua periaatteni mukaiset yksi joululahja per nenä.

Päivät menivät lähes kellontarkalla rutiinilla. Herätys 8-9 välissä ja siitä aamupala. Ulkoilemaan oli "pakko" päästä kymmeneltä koska kuopus haluaa nukkumaan. Lounas 12 aikaa ja tämän jälkeen leikkiä. Kahdelta välipala ja muksut huilaamaan. Päivällistä viiden aikaan. Puuhastelua iltapalaan asti. Iltapalaa kasin aikaa ja iltatoimien kautta nukkumaan ysin aikoihin.

Melkein jokainen yö vaati jonkun herätyksen. Kuopus vaati parina yönä maitoa ja kolme yötä meni pelkällä tutin laittamisella. Esikoinen potki peittonsa useampana yönä. Yksi yö saatiin nukkua kaikki kokonaan.

Illan ohjelmaan on tullut muutos syksyn mittaan, nimittäin valoisaan aikaan lähtisimme päivällisen jälkeen ulos, mutta nykyään ollemme sisällä. Tästä on seurannut että esikoinen haluaa kylpyyn joka ikinen ilta ja vìihtyy helposti tunninkin aammeessa. Kuopus haluaa myös mukaan vaikkei sitä vielä kerrokkaan, mutta ilmestyy pesuhuoneen oven taakse huutamaan jos ei oteta mukaan. Olisi kätevä mennä vasta iltapalan jälkeen pesulle, mutta silloin nämä vesipedot eivät olisi vielä kymmeneltäkään nukkumassa.

Sen voi todeta että rutiinilla päivät menevät helpoimmiten. Nälkä ja uni ovat yllättävän tarkkoja ajan suhteen. Kotitöistä astianpesukoneen päälle laitto aina aamupalan jälkeen helpotti loppupäivää. Kone lähti päälle riippumatta siitä oliko se aivan täynnä vai ei. Voi olla että ilta olisi järkevin ajankohta laittaa se päälle, jottei astiat kuivahtaisi yön aikana sekä sähkö olisi hitusen edullisempaa, mutta itse haluan hiljaisuutta kun sirkuksen päätähdet sammahtavat. Päivän mittaan oli pakko siirrellä tavaroita paikoilleen tai muutoin tavararöykkiöt hyökkäävät illalla silmiin. Muutaman kerran kun kävelee kämpän päästä päähän saa isoimmat epäjärjestykset kuntoon. "Vie mennessäsi, tuo tullessasi" on yllättävän tehokas.

Viikossa ei mitään ihmeempiä tapahtunut. Lasten kehityksessä tapahtui pari mainittavaa asia: Kuopus 8kk nousi tukea vasten seisomaan. Esikoinen 2v8kk laittoi sukat itsekseen jalkaan. Emme ole tätä edes pyytäneet aiemmin. "Minä itte" on yleinen lause. Lisäksi "mitä tässä lukee" ja "mitä tässä kuvassa on" olleet ahkerassa käytössä.

Viikon kohokohdaksi voisi sanoa esikoisen sanat "kiitos iskä". Viikossa tuli syötyä useampi ateria ja erillainen ruokalaji, mutta kiitos tuli tarjottuani makaroonia ja maissi-herne-paprikaa.  Tämä kelpasi myös kuopuksen sormiruokailuun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti