tiistai 7. tammikuuta 2020

Vuosi 2019

Vuosi sekä vuosikymmen on vaihtunut. Kymmenen vuotta tuntuu vielä pitkältä ajalta, mutta vuosi meni taas yhdessä hurauksessa. Blogikirjoitukset jäivät todella vähään, myös muiden blogien seuranta on vähentynyt. Ei vaan aika riitä ruudun tuijottamiseen, eikä se juttu edes pelkällä tuijottamisella synny.

Menojen seuranta on edelleen käytössä. Auton polttoaineen kulutuksen seurannan excel-tasolla olen jättänyt pois. Tätä(kin) tuli harrastettua yli kymmenen vuotta. Nyt kerään auton menoja vain kulujen kautta.

Taloudellisesti vuosi 2019 oli parempi kuin 2018. Nettotuloja oli hieman enemmän, vaikka tein puolet vuodesta 30h/vk töitä. Rahaa paloi vähemmän joten säästöön jäi enemmän, melkein 15% nettotuloista (vuonna 2018 vain 11%). Lainat lyheni maksuohjelman mukaisesti. Vuokralaiset maksoivat vuokrat kuten aikaisemminkin. Osakkeet ja rahastot nousivat mukavasti, lähes 14te josta arvonnousua 8te.

Vuoden 2019 keskimääräiset kk-menot olivat 2210e. Näiden lisäksi asuntolaina 280e (oma osuus) sekä loput säästöön.Asumisen liittyvät, ei niin pakolliset kulut eli remontointi, sisustaminen ja piha, olivat jo kolmatta vuotta meidän talouden isoimpana kulueränä. Tämä tulenee jatkumaan, nimittäin otin remonttilainaa ilmavesipumpun hankintaan. Lainan korko 1.3% - 12kk euribor, ei paha, lähes ilmaista rahaa. Laina-aika 5 vuotta.

Ruokamenot jatkoivat kasvuaan, oma osuuteni oli keskimäärin 498e/kk. Omaa pihaa hyödynnettiin todella vähän, toivottavasti jatkossa enemmän.

Autoilun kulujen nousu johtuu kirjanpidollisesta 2018 ostetun auton "osamaksuina" takaisin säästötilille. Muutoin autoiluun ei mennyt juurikaan budjettiä enempää. Perheessä edelleen vain yksi auto.

Lapsien lukumäärä on kolme, ja esikoinen meni kouluun. Kännykän ja vaatteiden hankintaa, isompaa sänkyä, joululahjoja jne. Maksoin jokaiselle OP-omistajajäsenyys sataset. Kuopuksen kanssa kävin muskarissa.

Vakuutuksiin tuli pientä muutosta, otin nuorimmaiselle lapselle sairaskuluvakuutuksen (muilla edelleen vain tapaturmavakuutukset), kotivakuutuksesta lähti euroja kun alueella tehtiin tarkastuksia alaspäin (eivät olisi varmaankaan muuten alentaneet ellen olisi ollut itse yhteydessä) savusaunan vakuutuksen otin pois ja lisäsin laiteturvan lämpöpumpun takia.

Omaan vapaa-aikaan käytetty raha ei taaskaan paljoa ollut, kaikkien aikojen pohjanoteeraus. Näin vähää ei mennyt edes opiskeluaikana. Ehkä pitäisi välillä vaikkapa matkustella.

Harrastuksina on ollut lähinnä vain lenkkeily. Maraton tuli vedettyä alle 3:45 sekä puolikas alle 1:40. Olen tyytyväinen näihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti